Nyhed
Ny kunstig intelligens-uddannelse skal sikre flere AI-ingeniører til erhvervslivet
Lagt online: 23.03.2023

Nyhed
Ny kunstig intelligens-uddannelse skal sikre flere AI-ingeniører til erhvervslivet
Lagt online: 23.03.2023

Ny kunstig intelligens-uddannelse skal sikre flere AI-ingeniører til erhvervslivet
Nyhed
Lagt online: 23.03.2023
Nyhed
Lagt online: 23.03.2023
Af Alice Damgaard Sprotte, Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi
En ny uddannelse i Design og Anvendelse af Kunstig Intelligens skal klæde flere studerende på til et arbejdsmarked, der i højere grad efterspørger AI-kompetencer.
Flere og flere virksomheder anvender nemlig kunstig intelligens, og netop derfor efterspørger de også flere kandidater med stærke kompetencer inden for netop kunstig intelligens.
Det viser en Epinion-undersøgelse, som Aalborg Universitet har fået udarbejdet forud for etableringen af uddannelsen. Undersøgelsen peger på, at 2 ud af 3 virksomheder, der bruger AI i dag, finder det relevant at ansætte dimittender fra en AI-ingeniøruddannelse, men at næsten halvdelen af virksomhederne har svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Derudover viser undersøgelsen, at 4 ud af 10 af de adspurgte virksomheder bruger kunstig intelligens, og ifølge Andreas Møgelmose, der er adjunkt ved Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi ved Aalborg Universitet, stiger det tal kraftigt inden for de kommende år.
Andreas Møgelmose tilføjer, at erhvervslivet netop efterspørger arbejdskraft, der kan sætte AI i drift.
”Teknologien skal virke på den lange bane, ikke kun som prototype,” fortæller Andreas Møgelmose, der er koordinator for den nye uddannelse.
Nyheden om den nye diplomingeniør-uddannelse vækker også glæde i AI-virksomheder, blandt andet hos Ambolt AI, der arbejder med AI-baserede løsninger. Virksomheden bruger kunstig intelligens til blandt andet at forbedre kundeservice, optimere salgsprocesser, kvalitetskontrol i produktionslinjer, diagnosticering inden for sundhed, trafikoptimering og produkt- og forretningsudvikling.
Derfor ser Ambolt AIs CEO Andreas Berre Eriksen frem til dimittender fra den nye uddannelse.
På Design og Anvendelse af Kunstig Intelligens lærer de studerende at bruge de nyeste algoritmer og AI-teknologier. Praktik er obligatorisk, og de studerende kommer løbende til at samarbejde med virksomheder under studiet.
Men uddannelsen er ikke kun for kodenørder. Alle kan være med, understreger Andreas Møgelmose.
”De studerende kan arbejde med data og algoritmer inden for næsten alt, der interesserer dem - hvad enten det er sundhed, sport, natur, miljø, klima, maskiner, mekanik, finans, industri eller design,” lyder det fra Andreas Møgelmose.
Ifølge Andreas Møgelmose er mulighederne mange efter uddannelsen. De kan arbejde som AI-softwareudviklere i en virksomhed, blive del af en etableret AI-afdeling i større virksomheder, udvikle egne start-up-virksomheder, bringe kunstig intelligens i spil for virksomheder, der er ikke bruger det i øjeblikket eller arbejde med kunstig intelligens og data i den offentlige sektor, hvor flere og flere systemer involverer kunstig intelligens.
Fakta om uddannelsen