Department of Architecture, Design, and Media Technology

Weekshop 2022: Arkitektur- og designstuderende udfolder deres kreative evner

I sidste uge af april løb Weekshop 2022 af stablen for en masse kreative arkitektur- og designstuderende fra CREATE. De kunne frit vælge i et katalog af spændende workshops, hvad de ville prøve kræfter med.

Last modified: 06.05.2022

Fra origami til dark design 

De studerende havde bogstavelig talt haft frie hænder til at vælge imellem ti spændende workshops, der satte deres kreative tankegang på prøve. De havde mulighed for at nørkle med origami eller gå i dybden med at undersøge fænomenet ’dark design’, der handler om, hvordan byens arkitektur ekskluderer borgere. De havde endda mulighed for at vælge en studietur til Amsterdam og Rotterdam. Her fik de studerende mulighed for at undersøge den unikke arkitektur, som Holland har at byde på.

Få mennesker og robotter til at samarbejde

En håndfuld studerende sad med hovedernenede i computerne og programmerede på livet løs for at få et succesfuldt samarbejde med en robot. De skulle få robotten til at lave præcise bevægelser og placere træpinde korrekt for at danne flotte trækonstruktioner.

Blot en forkert bevægelse fra robottens side, og det var tilbage for at prøve forfra. Fremadrettet kan denne type samarbejde mellem mennesker og robotter betyde, at robotten kan overtage en masse tunge løft, fx i byggeri og konstruktion.

Oplev og forstå et sted gennem dine sanser

En anden workshop havde fokus på en fantasifuld tilgang til at få en forståelse for et steds materialer ved at opleve det med sanserne. Her tog en gruppe studerende udgangspunkt i bydelen Spritten i Aalborg Vestby, og de var på inspirationstur for at mærke stedet, tage billeder og indsamle materialer. Alle de indtryk tog de med hjem til CREATE, hvor de arbejdede med deres indtryk på papir. Deres færdige produkt skulle ende ud i en animation med inspiration fra Spritten.

festlig fernisering

Ugen sluttede med fernisering på Create, hvor man kunne gå på opdagelse i plancher, papirkunst, tegninger og modeller. Se billeder fra ferniseringen her: