Department of Architecture, Design, and Media Technology

Pacific North rider på en bølge: Studerende vinder NOVI Legatet for oppustelig redningsvest

Et studenterprojekt på Industrielt Design blev til en startup-virksomhed, Pacific North, som nu har vundet årets NOVI Legat for en oppustelig redningsvest til surfere. Vesten sidder højt oppe på brystet, hvilket giver surferne mulighed for at bevæge sig og dykke under bølgerne, samtidig med at sikkerheden er i top.

Last modified: 20.05.2021

Lea Becker Frahm og Stefan Dybro kan kalde sig prisvindere. De har netop vundet NOVI Legatet for en sikkerhedsvest til surfere. Sikkerhedsvesten fra Pacific North er en oppustelig vest til surfere, som giver stor bevægefrihed, samtidig med at den øger sikkerheden.  Surferne monterer vesten direkte på våddragten, inden de padler ud i bølgerne. Samtidig kan vesten flyttes mellem vinter- og sommervåddragt.

Udviklet sammen med surfere

Lea og Stefan har udviklet sikkerhedsvesten på uddannelsen i Industrielt Design på Aalborg Universitet sammen med surfere ved vestkysten i Danmark. Redningsvesten er tilpasset surfernes behov for fx at dykke under vand uden at blive trukket op til overfladen af vesten. På den måde er der større sandsynlighed for, at surferne faktisk vil bruge den – i modsætning til i dag, hvor surfere sjældent har sikkerhedsudstyr på.

Aalborg Universitets måde at udvikle nye løsninger sker i tæt samarbejde med de fremtidige brugere. Det gav den helt rigtige grobund for, at den nye type sikkerhedsvest kunne blive udviklet.

"På Industrielt Design arbejder vi ude i virkeligheden. Vi lærer at undersøge, hvad der reelt er brug for, og ikke kun hvad folk siger, de har brug for. Vi udvikler rigtig mange prototyper – både simple og avancerede, som vi kan teste med de konkrete brugere. Pacific North startede som et studieprojekt, hvor vi også byggede og testede rigtig mange idéer og prototyper,” fortæller Lea Becker Frahm.

 

Gør verden bedre med Industrielt Design på AAU

Har du også en opfindelse i maven? Så er uddannelsen i Industrielt Design måske noget for dig.

Her får du mulighed for at arbejde med at udforme de ting og funktioner, vi omgiver os med og benytter til hverdag. Du kan kombinere en passion for æstetik, funktionalitet og materialevalg og være med til at udvikle løsninger, der kan gøre livet lettere og verden bedre.

Med en civilingeniøruddannelse (cand. polyt.) i Industrial Design på Aalborg Universitet kommer du til at skærpe din æstetiske sans, dine analytiske evner og dine tekniske erfaringer og kompetencer, så du kan være med til at udvikle morgendagens produkter og serviceydelser – fra idé til produktion og markedsføring.

Læs mere om uddannelsen:

Industrial Design, Civilingeniør 

Om NOVI Legatet

NOVI Legatet uddeles til studerende på 9. eller 10. semester, der kan præsentere en forretningsidé med et så bæredygtigt potentiale, at idéen kan omsættes til en virksomhed på NOVI i Aalborg.

Vinderne af legatet modtager:

  • Kontant beløb på kr. 250.000
  • Kontorlokale på NOVI i 12 måneder til halv pris
  • Regnskabsassistance samt juridisk bistand leveret af NOVI svarende til 50 timer.

Læs mere om NOVI Legatet:

NOVI legat