Department of Architecture, Design, and Media Technology

Studerende fra CREATE vinder pris i en konkurrence om sunde hjem

En gruppe studerende fra Create har vundet en flot 2. plads og prisen for den bedste poster i Healthy Homes Design Competition i Rotterdam. Konkurrencen gik ud på at designe sunde hjem, hvor indeklimaet er i top!

Last modified: 14.06.2022


Foto: Runa T. Hellwig. På billedet ses de studerende: Mathias Vig, Julian Graf, Mie Hersløv, Christian Rasmussen og Nikolai Iversen. 

Det sunde og modstandsdygtige hjem

Der er i stigende grad fokus på bygningers indeklima, og det var netop, hvad de studerende skulle arbejde med. De fik til opgave at designe et sundt bygningskompleks i Rotterdam, hvor der er oversvømmelser et par gange om året. Derfor skulle bygningen både være modstandsdygtig over for oversvømmelser og samtidig have et sundt indeklima.

Gruppen, der alle studerer Arkitektur, tænkte på selv de mindste detaljer, der kunne være med til at løse de store udfordringer med oversvømmelser og indeklima. De designede en stueetage, der kan tørre på rekordtid og vende tilbage til normal tilstand efter en oversvømmelse. De havde også tænkt alt interiør med i processen og designet det i modstandsdygtige materialer.

Herefter skulle de nedfælde alle deres overvejelser og strategier omkring designet på én enkelt poster. Gruppen af studerende fra Create havde klaret det så godt, at de vandt prisen for den bedste poster.

”Målet var at formidle vores overvejelser, designs og strategier på en forståelig og letlæselig måde, uden at posteren blev for mast med informationer. Vi er rigtig stolte af at have vundet bedste poster, da der var mange andre rigtig flotte også,” fortæller Christian Rasmussen. 


Udklip fra den unikke poster

Fra semesterprojekt til finalister

Konkurrencen var en mulighed for de Arkitektur-studerende at integrere som en del af deres semesterprojekt, hvor de havde mulighed for at tage udgangspunkt i en reel problemstilling. Der var fire grupper, som indleverede deres semesterprojekt i konkurrencen og derfra var der en gruppe, der vandt 2. pladsen. Som finalister fik de muligheden for at præsentere deres projekt for en jury i Rotterdam, hvilket var en kæmpe oplevelse.

”Det var superfedt at få muligheden for at deltage som finalister i konkurrencen og præsentere vores projekt foran en bred og spændende jury. Generelt var det fedt at få en smagsprøve på, hvordan en professionel konkurrence foregår,” siger Nikolai Cerqueira Donskov Iversen.

Derudover fik de rige muligheder for at sparre med andre studerende fra forskellige universiteter i andre lande. De fik også mulighed for at snakke med professionelle i branchen, hvilket har givet dem mange spændende perspektiver med i bagagen. 

Gruppens vejledere: Emilie Hellerup og Olena Larsen. 

Se posteren her

Læs mere om konkurrencen