Piger designede apps ved Girls’ Day in Science

En gruppe piger fra folkeskolen lærte om at designe apps, da der den 7. oktober var der Girls’ Day in Science på AAU. Her holdt Emilie Arendttorp fra Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi en medialogi-workshop for en gruppe piger, der designede deres egne apps med papir, tusser og sakse. Girl’s Day in Science skal gøre piger interesserede i naturvidenskab, teknologi og ingeniørvidenskab.

Last modified: 11.10.2021

Designede apps

Emilie Arendttorp fra CREATE stod for en medialogi-workshop. Hun har selv en masse erfaring med at involvere andre i at designe teknologi fra medialogi-uddannelsen. Her har hun blandt andet arbejdet med at involvere lokale beboere i at bruge virtual reality i Namibias ørken.

Her lærte hun pigerne at designe deres egen apps. De havde papir, tusser og sakse til rådighed, som de kunne bruge til at lave en papir-prototype. De arbejdede sammen i grupper om at nå frem til et endeligt design.

Til sidst præsenterede de deres design foran resten af grupperne. Alle grupperne havde været meget kreative og lavet nogle virkelig flotte prototyper, hvor der var tænkt over detaljerne.

Flere kvinder i IT- og ingeniørfag

Der blev holdt flere workshops og under oplæg Girls’ Day in Science, hvor unge piger kunne møde kvindelige studerende og ph.d.-studerende  både i Aalborg, København og Esbjerg. Her fik de et indblik i, hvad de kvindelige forskere fra fx IT- og ingeniørfag arbejder med.  De kunne blandt andet deltage i workshops om mikroplastik, orme i biomedicinsk forskning, klimaforandringernes udfordringer til infrastrukturen og energikrav til nye bygninger. Pigerne fik et indblik i de mange uddannelser og hvilke karrierer, der kan vente efterfølgende. Derudover fik pigerne en smagsprøve på, hvordan det er at være studerende på Aalborg Universitet.

Læs mere om Girls' Day in Science