Medialogi: Emilie tilpasser virtual reality til afrikanske stammefolk

Emilie Arendttorp vil gøre virtual reality-teknologi mere tilgængelig for andre kulturers bevægelser og interaktion. Hun har som del af sit speciale i medialogi på Aalborg Universitet været i Namibias ørken for at arbejde med VR sammen med den lokale befolkning i Donkerbos.

Last modified: 21.06.2021

Emilie Arendttorp kan som medialogi-kandidat både forholde sig til teknologi og de mennesker, der bruger teknologien. Det har hun afprøvet i Namibias ørken.

"I et land som Danmark er vi opdraget med teknologi. Det betyder, at vi hurtigt adopterer de teknologiske præmisser for at bruge et nyt produkt.

- Men det meste af teknologien bliver også baseret på os, der har teknologien. Det betyder, at vi i den vestlige verden allerede er præget af, hvordan vi bruger teknologien," fortæller Emilie til DR Viden.

Læs mere om Emilies Namibia-oplevelser i artiklen fra DR Viden

Om Emilies speciale

Emilie har i specialesemestret 2021 opholdt sig i landsbyen Donkerbos, der gemmer sig i ørkenens bushområde i udkanten af Namibia. Her har hun udviklet VR-teknologi sammen med San-befolkningen.

Vejleder: Lektor Kasper Rodil

Specialet er del af et samarbejde mellem Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi i samarbejde med Namibia University of Science and Technology