Hør podcast om græsklipper-robotter og selvkørende biler

Det er efterhånden blevet svært at gå forbi et villakvarter uden at spotte en robot, der slår græsset. Robotter er i udvikling, og den helt store ting lige nu er selvkørende biler. Simon Buus Jensen fra Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi fortæller om den kunstige intelligens bag hverdags-elektronikken i podcasten ”Mobile robotter på jord og græs”.

Last modified: 16.11.2021

Fra støvsugerrobot til selvkørende biler

En af de helt store ting inden for robotudvikling er at udvikle selvkørende biler, hvor vi kan læse, se film eller bare snakke med hinanden, mens vi kører. Vi kender allerede støvsugerrobotter og den lille græsklipper-robot, der slår mange græsplæner rundt omkring. De bliver udviklet til at kunne tackle tæpper, kantstene og andre udfordringer. Det kræver masser af ny data, kunstig intelligens og ny hardware at gøre de mobile robotter bedre til at løse deres opgaver.

Bliv klogere på robotter

Er du interesseret i robotter? Så bør du lytte med til denne podcast-episode, hvor Simon Buus Jensen fra Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi har selskab af Tom Simonsen fra Conpleks, som udvikler autonome robotter.

Podcasten handler om alt fra græsklipper-robotter, data fra trafik og kørsel og hvordan man kan køre avancerede algoritmer uden at bruge alt for meget strøm!

Lyt til podcasten

AI Denmark