Arkitektur & Design-studerende skaber skulpturer i beton

Arkitektur & Design-studerende fra CREATE deltog i en betonworkshop, og de færdige resultater bød på insekthoteller, en kæmpe bikube, en krokodille og en regnbue.

Last modified: 18.11.2021

Foto: Anja Fals.

Beton inspireret af naturen

Arkitektur & Design-studerende har i samarbejde med Byggeri & Anlæg-studerende fra Aalborg Universitet, samt betonmagerelever fra AMU Nordjylland deltaget i en betonworkshop I Vejgaard hos AMU Nordjylland.

De studerende skulle arbejde under temaerne: “Biodiversitet i land og by - og for børn” og “Fordybelse og samtale i en kirkehave”. Dermed har de været inspireret af naturen, når de skulle skabe elementer i beton, der skal pryde naturen i Mariagerfjord kommune og den nye have i Vejgaard kirke.

Fiskebænk i Vejgaard kirke

Foto: Anja Fals.

En gruppe endte med at designe en bænk formet som en fisk, der skal indbyde til samtale – et smukt ryglæn vil afskærme for den stressede omverden. Dog gik det op for gruppen, at de ikke kunne nå at støbe deres ryglæn.

”Trods det med ryglænet var det en fed proces sammen med andre faggrupper at lave noget praktisk, som skal stå et sted og bruges i virkeligheden, og det var lærerigt at høre, hvordan andre uddannelser tænker. På 3. semester går vi arkitektstuderende helt til grænsen med vores designidéer, og nu fik vi set, om de kan lade sig gøre i virkeligheden. Jeg har klart fået mere respekt for det at arbejde med beton, konkluderede Charlotte Bligaard, 3. semester arkitektstuderende på Arkitektur & Design, AAU.”

Samarbejde på tværs

Formålet med workshoppen var at løse opgaver for Mariagerfjord og Vejgaard kirke, hvor de studerende blev blandet på tværs af uddannelser. De studerende præsenterede alle parter i en typisk byggeprocess, lige fra ingeniører, designere og arkitekter. De studerende fandt ud af, hvad der er muligt for deres idéer og hvad der ikke er muligt, når de kan sparre med hinanden.

Læs mere i artiklen fra Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet