Department of Architecture, Design, and Media Technology

AAU-forskere bidrager til bog om samfundsforandringer efter Covid-19

Covid-19 har vendt op og ned på samfundet. Det har fået en gruppe af forskere til at skrive en bog om corona-epidemien og de muligheder for forandring, som krisen har skabt.

Last modified: 26.09.2021

Forandringer efter Covid-19

Der er ingen tvivl om, at der er kommet mange forandringer i samfundet i kølvadet på Covid-19. Store dele af samfundet har været lukket ned og holdt os hjemme. Folk har skullet passe deres arbejde fra hjemmekontoret eller spisebordet. Det har også medfødt en masse spørgsmål om, hvilken betydning det får, ikke kun medicinsk og økonomisk, men også socialt og kulturelt.

'Det epidemiske samfund'

Ole B. Jensen og Nikolaj Schultz fra AAU har sammen med 25 andre danske samfundsforskere givet sig i kast med at beskrive, forklare og fortolke en af de største samfundsændringer i efterkrigstiden. Det har resulteret i bogen ’Det Epidemiske Samfund’. Den er med til at vise, hvordan sociologien kan undersøge samfundsforandringer mens de foregår og ikke kun, når de er et overstået kapitel. I dette tilfælde vil det betyde samfundets egen refleksion over, hvordan det er blevet ramt og forandret efter Covid-19 og hvordan sådan en krise bliver håndteret i samfundet.

Læs mere 

Artikel fra Forskerzonen