Department of Architecture, Design, and Media Technology

Åbent hus med smagsprøver på teknologi og arkitektur

Create viste både Medialogi og Arkitektur & Design frem, da AAU for første gang i to år åbnede dørene for et ’rigtigt’ Åbent Hus den 4. marts i Aalborg. Her fik de nysgerrige elever smagsprøver på både arkitekternes modeller og medialogernes teknologi.

Last modified: 08.03.2022

Medialogi lokker med både ny teknologi og farvestrålende pastiller. De nysgerrige oplever teknologi fra alle bachelor-semestrene – fra lyd i 360 grader over termiske kameraer til et laboratorium med virtual reality. Her har en gruppe fra Frederikshavn Gymnasium fundet ind. De sidder og hepper på deres to kammerater, der er ved at bowle og spille tennis i det virtuelle rum. Armene flyver rundt om dem, mens de får en virtuel strike eller møder et jordegern gennem VR-brillerne.  

To bachelorstuderende, Nicklas og Jacob, har også fundet vej til medialogernes område. Her tilbyder de interesserede at være med i en vaskeægte undersøgelse.  

”Vi er vænnet til bestemte måder at bruge teknologi på, fx bare den måde vi bevæger en computermus på. Vi undersøger naturlige bevægelser i virtuelle rum, og hvordan folk egentlig ville bevæge sig uden VR-håndtag. Vi er nysgerrige på, hvad der egentlig giver mest mening for dem,” forklarer de.  

I standen for Arkitektur & Design kan interesserede tale med studerende fra arkitektur, urban design og industrielt design. Men de kan også se og mærke på nogle af de modeller, som udsmykker standen. Studievejleder Bolette Henneberg viser prototyper af fremtidens stole og elegante højtalere frem, mens hun fortæller om at spørge sin lokale cykelhandler om pap til sine projekter.  

”Der er mange, der spørger til, hvor meget den tekniske del og den designfaglige del fylder i uddannelsen. Men der er også mange, der helt lavpraktisk spørger, om det er dyrt i materialer at læse hos os. Her kan jeg fortælle lidt om, hvordan vi spørger vores lokale om hjælp til materialer, og at der er mange, der faktisk gerne vil hjælpe os,” forklarer hun.  

”Hvad så. Er I klar til at høre om medialogi?” Stemmen er høj og klar og tilhører studievejleder Alexandru Chiritescu. Sammen med videnskabelig assistent Emilie Arendttorp fortæller han potentielle studerende og deres forældre om studielivet, deres praktiske erfaringer med medialogi og samarbejde med virksomheder. Emilie fortæller også at undersøge brug af teknologi i Namibia.  

Søg ind på en bachelor-uddannelse! 

Var du til Åbent Hus, og vil du vide mere? Eller kunne du desværre ikke deltage? Det er ikke for sent at få mere at vide om uddannelserne. 

Læs mere om vores bachelor-uddannelser her:  

Bliv bachelor i medialogi

Bliv bachelor i arkitektur og design

Søg ind via kvote 2 senest 15. marts og via kvote 1 senest 5. juli – begge dage inden klokken 12. 

Følg med i studielivet - også inden studiet

Du kan følge studielivet på disse sociale medier: 

Medialogi på Facebook

Medialogi på Instagram

Arkitektur og Design på Facebook

Arkitektur og Design på Instagram