Om Projektet

Formål

Det er projektets formål at undersøge hvorledes nye anvendelser af effektbelysning mere sikre og spændende byrum og samtidig sænke energiforbruget.

Beskrivelse

Mobile Urban Laboratorium er et byrums eksperiment/showcase hvor lys firmaer i samarbejde med Aalborg Universitet kan udvikle fremtidige lys scenarier for en intelligent by belysning. Eksperimentet er udført med 20 lamper, og er derfor et udsnit af en hel by, således kan interesserede kommuner eller andre investorer opleve kvaliteterne i en dynamisk belysning, før der investeres i store anlæg.

Med Thermo Kameraer og specielt udviklet software kan forskerne fra AAU se hvordan pladsen er blevet brugt. Opholdstider, hastigheder og grupperinger vil blive optaget og brugt som input til lysstyrringen, således kan systemet tænde lyset når der er brug for det. Informationen gemmes også således at fremtidige belysnings scenarier kan kvalificeres. Yderligere monitoreres energiforbrug og klimatiske forhold.

Ved hjælp af et speciel udviklet lysstyrringsprogram kan en række forskellige BASIS såvel som EFFEKT belysningsscenarier testes. Basis belysning beskriver et belysningsscenarie, som aktiveres hvis der ikke er mennesker på pladsen: ex. ulmende lys, individuelt adressérbar belysning, slukket lys osv. Effektbelsyning beskriver hvorledes vi kan lægge effekter på belysningen, dels for at lave en mere legende eller mere engagerende oplevelse af pladsen dette kan ex. afstand til folk, hastighed eller grupperinger der aktivere udvalgte lys scenarier.

 

Aktiviteter

1. Udvikle computervision og styrrinsgsværktøjer

2. Opsætte 1. eksperiment Kennedy Plads, Aalborg ( nov. 2011)

3. Afrapportering (1. juli 2012)